Strand en speelweide Indijk (Yndyk)

De zwemwaterlocatie met strand en speelweide op ongeveer 3 kilometer afstand van Woudsend. Een fijn zwemplek aan het Heegermeer in Indijk (Yndyk), met een ondiep gedeelte voor (kleine) kinderen. Ook het iets dieper gedeelte is afgeschermd van het vaar- zeil- en surfwater. Er zijn openbare toiletten en een douche aanwezig. Op de speelweide zijn enkele speeltoestellen geplaatst, zoals een schommel.

De kwaliteit van het zwemwater wordt zomers (van 1 mei tot 1 oktober) regelmatig gecontroleerd. Raadpleeg de website www.zwemwater.nl voor de meest recente kwaliteitswaarden. De zwemwater kwaliteit wordt ook gemeld op de informatieborden bij het strandje. 

Op dit informatiebord staat algemene informatie over de zwemplek: een plattegrond waarop de zwemzone is aangegeven en een overzicht van aanwezige voorzieningen en verboden die gelden. Rechtsonder op de blauwe zwemwaterborden is de kwaliteitsklasse (3, 2, 1 of 0 sterren of onbekend) aangegeven.
Dit is een vierjaargemiddelde. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is dan wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen. Let bij elk bezoek aan de zwemwaterlocatie goed op of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Praktische informatie

Watersport - strand
Zwemtoezicht Nee
Ligging
Aan/bij natuurwater Ja
Voor kinderen
Speelveld Ja
Doelgroep
kinderen Ja
alternatief Ja
groepen Ja
zakelijk Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
gay Ja
lesbisch Ja

Nr Model.NdtrcItem.HouseNumber
8553 MP, Indijk