Shanty-plus Festival

Zaterdag 20 april 2019 organiseert het shantykoor De Pôllesjongers in Woudsend tussen 12.00 en 18.00 uur een feestelijk Shanty-plus Festival. Dit als vervolg op de succesvolle shantyfestivals van 2015 en 2017. Op verschillende locaties bij de horecabedrijven treden shantykoren op, afgewisseld door folkensembles en dekweilorkesten. In het feestelijk opgetuigde centrum zijn veel activiteiten waaronder een uitgebreide watersport- en streekmarkt, een kinderplein en verkoop vanuit historische winkeltjes en huizen in de gezellige Midstrjitte.

Zaterdag 20 april 2019 organiseert het shantykoor De Pôllesjongers in Woudsend tussen 12.00 en 18.00 uur een feestelijk Shanty-plus Festival. Dit als vervolg op de succesvolle shantyfestivals van 2015 en 2017.

Koren, muziekgroepen en markt
Op verschillende locaties bij de horecabedrijven treden shantykoren op, afgewisseld door folkensembles en dekweilorkesten. In het feestelijk opgetuigde centrum zijn veel activiteiten waaronder een uitgebreide watersport- en streekmarkt, een kinderplein en verkoop vanuit historische winkeltjes en huizen in de gezellige Midstrjitte.

Opening watersportseizoen 2019 Heeg - Woudsend
Het festival valt samen met de opening van het watersportseizoen 2019 Heeg - Woudsend.
In Heeg is op 20 april ook het jaarlijkse Dekdweilfestival. Enkele dweilorkesten zullen in Woudsend afmeren en spelen. Er is een doorlopende vaarverbinding tussen beide dorpen met een gratis veerdienst door klassieke beurtveerschepen.

Bedrijven, standhouders en horeca
Aan het welslagen van het festival werkt een groot aantal bedrijven, standhouders en de horeca van Woudsend mee. Ook de Ondernemersvereniging, Dorpsbelangen Woudsend en de gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunen het festival.

Praktische informatie

Gratis toegang

Zaterdag 20 april 2019 Vanaf 12:00 tot en met 18:00

Waechswal Model.NdtrcItem.HouseNumber
8551 PE, Woudsend