Schapenvacht looierij Van Buren

Zes generaties ervaring in de verwerking van schapenvachten tot prachtige producten Onze kennis is gebaseerd op generaties lange ervaring in het looien van schapenvachten en resulteert tot prachtige wol- en leerproducten. Met passie voor ambacht kenmerken onze schapenvachten zich door het uitermate hoge afwerkingsniveau. Dit resulteert in prachtige natuurlijke producten.

Een rijke geschiedenis, al vijf generaties lang...
Al generaties lang wordt de kennis overgedragen en zorgt de nieuwe generatie voor input voor wenselijke vernieuwingen en innovaties. Dit samenspel zorgt ervoor dat wij al ruim 150 jaar succesvol zijn in de verwerking van vachten en huiden.
In 1861 richtte Sjoerd van Buren in Oosterlittens een huiden- wolhandel en vellenbloterij op. Hij scheidde de wol van het leer en verkocht de halffabricaten afzonderlijk. Het bedrijf ging over van vader op zoon en verhuisde in 1903 naar Bolsward alwaar wij nog steeds gevestigd zijn. In 1969 werd Van Buren een Looierij en concentreerde het bedrijf zich op het maken van eindproducten als schapenvachten, wol- en leerproducten. Bedoeld voor decoratie, gezondheid, dagelijks gebruik én voor het creëren van een stukje extra behaaglijkheid. De vraag naar kwaliteit kent geen tijdsgeest en zorgt er voor dat wij deze producten tot op de dag van vandaag nog steeds maken.
Sinds 1976 gebeurt dit onder leiding van Thomas en Rients van Buren. In 2008 is Jolt van Buren, de zoon van Rients, definitief in het bedrijf gestapt. Een kapitaal aan kennis en ervaring van meer dan anderhalve eeuw oud komt samen in een uitzonderlijk familiebedrijf. Daar zijn wij trots op!

U kunt het proces zelf bekijken in ons pakhuis aan de Workumertrekweg 5 te Bolsward van ma t/m vrij van 9-17uur en zaterdag van 10-12uur. Voor groepen vanaf ±15 personen geven wij ook rondleidingen bel of mail voor meer informatie.

Workumertrekweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8701 WB, Bolsward