Rondvaart Makkum - It Preamke

Lekker stil... Elektrisch (schoon) varen. Rondvaart Makkum is een initiatief van Stichting It Preamke en organiseert rondvaarten via vaarroutes per nostalgische praam met als doel de belangstelling voor de natuur, cultuur, historie, kunst en recreatie te bevorderen. Met ingang van het seizoen 2017 maakt de stichting gebruik van een elektrisch aangedreven praam. Hiermee wil de stichting bijdragen aan een schoner en beter milieu.

Voor de rondvaarten maakt de Stichting gebruik van een grote praam (type open rondvaartboot), genaamd LOIS. De praam is geschikt voor max. 45 personen en is voorzien van banken aan weerszijden en tafeltjes in het midden.

De bemanning van de Lois bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen voor een ontspannen sfeer aan boord en vertellen graag wat er te zien is onderweg. Tevens is er een informatieboek aan boord met daarin veel informatie over de vaarroutes en bezienswaardigheden in de omgeving.

Het gebied wordt doorsneden door vele slootjes, vaarten en kanalen. Brede rietkragen geven het gebied een bijzondere uitstraling.

Wilt u kennismaken met de prachtige omgeving van Makkum vanaf het water, dan kunt u kiezen uit de zgn. "opstaptochten" óf de Lois geheel afhuren voor bijvoorbeeld een familiedag, personeelsuitje, vrijgezellenfeest o.d.
Op de website www.preamke.nl kunt u ideeën opdoen voor een gezellig dagje op het water.
Catering is in overleg mogelijk, evenals het onderweg aanleggen voor het bekende Friese fierljeppen of andere Oudhollandse spelletjes!

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Prijs
toelichting prijs Volwassenen: € 10,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar : € 8,00 p.p. (t/m 3 jaar gratis).

Dag Van Tot
Dinsdag 14:00
Donderdag 14:00

* Camping de Holle Poarte: afvaarten van 1 juli t/m 1 september, alleen op DONDERDAGEN. Afvaarten vanaf de Turfmarkt om 14:45 uur, vanaf Camping de Holle Poarte om 15:30 uur. Terug bij Camping de Holle Poarte om ca. 17:30 uur. Afvaarten op andere dagen en tijden op aanvraag.

Turfmarkt Model.NdtrcItem.HouseNumber
8754 CH, Makkum Fr