Moeke Jikke

LET OP! Wegens overgrote belangstelling zijn alle geplande voorstellingen reeds uitverkocht. Er wordt gekeken of er over enige tijd nog een serie voorstellingen gepland kan worden. U kunt zich hiervoor gewoon aanmelden uw naam wordt dan op een lijst gezet. Bij eventuele volgende voorstellingen bent u dan verzekerd van een toegangskaartje.

De onbetwiste koningin van Sneek, Moeke Jikke, komt weer even ‘naar beneden’ naar haar eigen Stadsherberg, en haar geliefde stadje Sneek, om te kijken hoe het eraan toe gaat.
Moeke Jikke was en is ook naar haar dood nog steeds een fenomeen in Friesland en ver daarbuiten. Met haar markante persoonlijkheid zwaaide zij, tot op 90-jarige leeftijd, de scepter over de Stadsherberg in Sneek. Voor haar unieke gastheerschap en verzetsactiviteiten kreeg ze een koninklijke onderscheiding. Daarnaast schreef ze prachtige gedichten.
Voor de gelegenheid laten we, Moeke Jikke, een stukje van historie van Sneek en haar Stadsherberg weer tot leven komen.
Moeke Jikke wordt gespeeld door actrice en theatermaker Jildou (Jikke) Kroes. Leonie C. Meine Jansen neemt de rol van verteller op zich. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door accordeonist Joost van Son en streekharmonie-orkest Concordia.
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Bernelûd, Stadsherberg Sneek en Provinsje Fryslân.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 12.50 inclusief 1 consumptie

Kaarten zijn te bestellen via e.kroes-concordia@ziggo.nl

Vanaf Vrijdag 1 maart 2019 tot en met Zondag 3 maart 2019

Dag Van Tot Van Tot
Zondag 14:00
Vrijdag 19:00 21:00
Zaterdag 19:00 21:00

Lemmerweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8607 BZ, Sneek