LEMMER AHOY - Zeilwedstrijd & kermis

Voor de 37ste maal start op Hemelvaartsdag 30 mei de driedaagse zeilwedstrijd Lemmer Ahoy. Dit is de eerste, serieuze krachtmeting tussen de sk├╗tsjes van de SKS en IFKS in de baai van Lemmer. Deze wedstrijden zijn het beste te volgen vanaf de hoek in de dijk bij het strand. Verderop het IJsselmeer gaan de rond- en platbodems de strijd met elkaar aan. Na de Ahoy-wedstrijden is er veel gezelligheid in centrum Lemmer.

Baai van Lemmer
Het strijdtoneel is de baai van Lemmer. De zeilwedstrijden zijn het beste te volgen vanaf de hoek in de dijk, iets voorbij het strand. Hier komen de skûtsjes bij iedere ronde weleens aan voorbij. Al is dat wel afhankelijk van de wind, dus aan de baan die organisator WSV ‘De Zevenwolden’ kan uitzetten. De kleinere rond- en platbodems varen hun eigen race. Dit traject ligt verderop in het IJsselmeer. Deze boten zijn vanaf de wal alleen aan de horizon te zien.
Gezellig
Voor en na de wedstrijden liggen de rond- en platbodems in de havenkom van Lemmer. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. Met hun vrolijke kleuren is dat een fraai plaatje. Zeker tijdens aankomst en vertrek van de schepen heerst hier volop bedrijvigheid. Op deze dagen is het extra gezellig in het centrum van Lemmer. Jong en oud vermaakt zich op de kermis. Bij mooi weer zitten de terrasjes aan het water lekker vol en bij veel cafés klinkt muziek.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 30 mei 2019 10:30 15:00
Vrijdag 31 mei 2019 10:30 15:00
Zaterdag 1 juni 2019 10:30 15:00

Industrieweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8531 PA, Lemmer