Keunstrûte Littenseradiel

In de Greidhoeke, het groene hart in het westen van Fryslân, liggend in de gemeentes, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Leeuwarden, wonen en werken veel actieve kunstbeoefenaars, zowel professioneel als verdienstelijk amateur. Sinds 2010 organiseren zij in de maand mei een open atelierroute, een jaarlijks terugkerend tweedaags evenement dat altijd op veel publieke belangstelling mag rekenen. In 2019 wordt Keunstrûte Littenseradiel georganiseerd op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 – 17.00 uur.

U kunt de Keunstrûte het beste beginnen bij de centrale expositie aan de Omrin 22a in Winsum. Daar vindt u een overzichtsexpositie van het werk van de deelnemende kunstenaars. Er is informatie over de kunstenaars en u kunt er routekaartjes krijgen met de locaties waar zij exposeren. U kunt hier eventueel kiezen welke locaties u wilt gaan bezoeken. Er is een grote verscheidenheid te zien op het gebied van schilderen, beeldhouwen, grafische technieken, weven, vilten, fotografie, glaskunst, sieraden, muziek, dans en verhalen. Op verschillende locaties worden ook workshops gegeven.

Bij goed weer is de route ook uitstekend per fiets te doen. Er is een veelheid aan prachtige fietspaden die de verschillende pittoreske dorpjes in de Greidhoeke verbinden. Onderweg kunt u bij diverse horecaondernemingen een hapje en een drankje nuttigen en even nagenieten van de grote diversiteit aan kunstuitingen en het prachtige landschap waar u doorheen rijdt.

De organisatie van Keunstrûte Littenseradiel stelt ook dit jaar weer een kunstwerk beschikbaar, gemaakt door één van de deelnemers. U maakt kans om dit kunstwerk te winnen door op elke locatie gratis een lot in te vullen. Hoe meer locaties u bezoekt des te groter de kans op winnen.
Meer informatie over de route en over het ruilen van kunst vindt u op de website www.friesekunstroute.nl. 

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja