It Pottebakkershûs

Vegetarisch en vis restaurant It Pottebakkershûs. In het centrum van Workum is Restaurant It Pottebakkershûs gevestigd. In ons historische pand hebben wij een restaurant voor ongeveer 40 personen en een groepsruimte voor 60 personen gevestigd met voor en achter een terras.

It Pottebakkershûs biedt vele mogelijkheden:

* Bijzondere koffie- en theesoorten
* Overheerlijk zelfgebakken taarten (ook glutenvrij gebak)
* High-tea of High-wine
* Biologische, vis en vegetarische wereldgerechten
* Verkoop van Workumer keramiek
* Expositie over Workumer aardewerk

Een familiefeest vieren of een personeelsfeest organiseren, wij regelen het voor u. Met een arrangement “In de pottebakkerij” kunnen wij voor u lunch, diner of buffet verzorgen. Wij hebben een ruimte beschikbaar tot ongeveer 60 personen, met aan de zijkant van ons pand een rolstoel vriendelijke ingang. Ons tuinterras kan hierbij gebruikt worden.
Voor groepen vanaf 15 personen hebben wij dag-arrangementen samengesteld met, zie hiervoor: www.itpottebakkershus.nl
Diner is in de zomer mogelijk, in andere periodes op afspraak bij minimaal 8 personen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe is het Workumer aardewerk ontstaan? Welke grondstoffen en gereedschappen werden gebruikt? Wat zijn de typische Workumer aardewerkproducten?

Het antwoord vindt u in onze permanente expositie in It Pottebakkershûs. In de vitrines op de benedenverdieping vindt u een uitstalling van het hedendaagse keramiek van de Workumer pottenbakkers. Op zolder van It Pottebakkershûs gaat u terug in de tijd waarin het allemaal begonnen is. Deze permanente expositie is mede mogelijk gemaakt door het Museum Warkums Erfskip en gratis toegankelijk bij restaurant bezoekers.  

Praktische informatie

Eetgelegenheid
Type eetgelegenheid lunchroom,restaurant

Merk Model.NdtrcItem.HouseNumber
8711 CL, Workum