It Bûterhûs (It Buterhus)

Bij ons kunt u logeren in het verbouwde rijksmonument anno 1633. In het pand zijn drie bijzondere appartementen gemaakt.

In elk appartement zijn authentieke onderdelen bewaard gebleven. De inrichting van de appartementen is eenvoudig en van natuurlijke materialen samengesteld. Dit zorgt voor een fijne sfeer en een mooie balans in materiaal, kleur en ontwerp.

ZON:
Het appartement bevindt zich in de oorspronkelijke opkamer van ’t Bûterhûs. Deze kamer werd vroeger gebruikt voor het ontvangen van visite en als zondagse kamer. Het originele plafond met fraai houtsnijwerk is behouden. Bijzonder is het slapen in het mahoniehouten bed (1.40/2.00) met prachtig houtsnijwerk uit 1900. Het 1-kamer appartement heeft een pantry en eigen sanitair (douche, wastafel en toilet). Op het dakterras kunt u genieten van de buitenlucht.

BOS:
In dit appartement heeft u een fraai uitzicht op de straat en het watertje de Luts, bekend van de 11-stedenroute. Het appartement is voorzien van een volledig ingerichte keuken (op basis van twee personen) met koelkast, inductie-kookplaat, waterkoker en koffiezetapparaat. In het aansluitende slaapgedeelte bevindt zich een tweepersoons Auping bed (1.80/2.10). Prachtig is de originele bedstee-wand met houtsnijwerk, waarachter het eigen sanitair (douche, wastafel en toilet) zich bevindt. Tussen het woon- en slaapgedeelte staat een bedstee, die gebruikt kan worden als slaapplek (1.20) voor een kind. Het is de originele oude bedstee, die vroeger werd gebruikt door de knecht.

WATER:
Het appartement is voorzien van een volledig ingerichte keuken (op basis van twee personen) met koelkast, inductie-kookplaat, waterkoker en koffiezetapparaat. In het slaapgedeelte bevindt zich een tweepersoons Auping bed (1.80/2.10), een zitje en eigen sanitair (douche, wastafel en toilet).

Praktische informatie

Accommodatie
Soort accommodatie Appartement
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Capaciteit
Toelichting capaciteit Er zijn 3 appartementen voor 2 personen

Van Swinderenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
8561 AP, Balk