Boerderij Welgelegen

Boerderij Welgelegen in Harich nabij Balk is een van de mooiste hotel boerderijen die Friesland rijk is. Het hotel ligt op een unieke locatie tussen de Friese meren en bossen en doet zijn naam alle eer aan. Vanaf het hooggelegen erf met reusachtige monumentale bomen heeft u onbelemmerd zicht op het weidegebied tussen het Slotermeer en de boerderij. Achter het hotel beginnen de Gaasterlandse bossen. Het winkel- en uitgaanscentrum Balk ligt op loopafstand.

De uit 1885 stammende herenboerderij is een beeldbepalend pand binnen de gemeente De Friese Meren. Boerderij Welgelgen is een zeer karakterstieke verblijfplaats. Met name het voormalige woonhuis van de herenboer, met onder andere de lounge en het restaurant, ademt de voorname sfeer van weleer. In de stallen huizen nu de kamers en een gezellige ontbijtzaal. De voormalige ‘deel’ is verbouwd tot een grote feest- en vergaderzaal. De zaal doet door het gebruik van massief blank hout authentiek aan.
U bent van harte welkom voor een enkele overnachting, uw vakantie of weekendje weg, maar door onze uitgebreide faciliteiten bent u ook voor uw zakenlunch / zakendiner, feesten, vergaderingen en diverse andere bijeenkomsten bij Hotel Welgelegen aan het goede adres.
Graag tot ziens!

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Welgelegen Model.NdtrcItem.HouseNumber
8571 RG, Harich