Festival Monumenten, Muziek en Meer...

Zondag 15 september is van 12:00-18:00 uur het jaarlijkse monumenten-evenement met veel gevarieerde activiteiten voor jong en oud. Dit jaar met 'Muziek aan het Water' als groot opgezet muziekfestival in samenwerking met amateurfederatie Femuza. Aan de passantenhaven bij het dorpshuis, aan de Iewâl en in beide kerken treden afwisselend tien orkesten en koren uit heel Súdwest-Fryslân op. Verder is er een kunst- en streekmarkt, visrokerijen, een kinderplein met attracties, kindertheater, een treintje, varen met verhalen en verkoop vanuit historische panden. Tevens zijn beide molens geopend.


Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van Open Monumentenweekend. Op zaterdag 14 september staat de feestelijke jubileumviering van 300 jaar houtzaagmolen De Jager centraal. Op zondag 15 september wordt het jaarlijkse evenement 'Monumenten, Muziek en Meer'
gehouden met het amateurmuziekfestival 'Muziek aan het water'.

Het hele weekend zijn alle molens, kerken en andere monumenten open voor bezichtiging.
Nieuw is hierbij de bezichtiging van een unieke en geheel gerestaureerde 18-eeuwse kapiteinswoning.
Met de elfstegentocht en vaartochtjes ontdekt u historisch Woudsend met de verhalen rond de oude panden, stegen en straatjes. Alle activiteiten in het weekend zijn vrij toegankelijk.

Zaterdag 14 september: Jubileum 300 jaar houtzaagmolen De Jager
Zaterdag 14 september is van 10:30 - 17:30 een feestelijk jubileumprogramma van houtzaagmolen De Jager en Het Molenhuis. De opening wordt verricht door burgemeester Jannewietske de Vries en blazersensemble 'Koperguod'. Er zijn lezingen en presentaties over de molen vroeger en nu. Er is open huis en bezichtiging van de houtzaagmolen en zeilschool Het Molenhuis. Er worden demonstraties met touwslagerij, mastenmaken en trekzagen gegeven en men kan kennismaken met zeillessen van de zeilschool.

Zondag 15 september: Monumenten, Muziek en Meer...
Zondag 15 september is van 12:00 - 18:00 uur het jaarlijkse monumenten-evenement met veel gevarieerde activiteiten voor jong en oud. Dit jaar met 'Muziek aan het Water' als groot opgezet muziekfestival in samenwerking met amateurfederatie Femuza. Aan de passantenhaven bij het dorpshuis/MFC De Driuwpôlle, aan de Iewâl en in beide kerken treden afwisselend tien orkesten en koren uit heel Súdwest-Fryslân op.
Verder is er een kunst- en streekmarkt met visrokerijen, een kinderplein met attracties, kindertheater InkiPinki en een treintje rijdt weer als Monumentenexpres door Woudsend. Vast onderdeel is het "Varen met verhalen” met verteller Mindert Wijnstra. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit historische panden.

Toegang en parkeren
Alle activiteiten in het weekend zijn vrij toegankelijk. Gezien de verwachte belangstelling voor beide dagen wordt geadviseerd de parkeerverwijzing aan beide toegangswegen naar het dorp goed te volgen.
Aan beide zijden van het dorp is vlakbij het centrum voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie via www.woudsendonline.nl en woudsendpromotie@gmail.com
Programma Open Monumentenweekend Woudsend op 14 en 15 september

Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van “Open Monumentendag”. Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn beide molens en kerken open voor bezichtiging. Bezoek korenmolen ’t Lam uit de 17e eeuw, Houtzaagmolen De Jager uit 1719, de RK Sint Michaëlkerk uit 1792 en de PKN kerk De Karmel uit 1837. Allemaal heel bijzondere monumenten. De RK Michaëlkerk is zelfs de oudste RK kerk van bisdom Groningen-Leeuwarden. De Karmel werd in 2009 uitgeroepen tot de mooiste kerk van Friesland. Woudsend telt ruim twintig monumenten.

Ontdek historisch Woudsend
Het gehele weekend kunt u het dorp, de gezellige straatjes en de vele historische steegjes, ontdekken met de QR-code. Laat u verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens. Ondertussen ontdekt u wandelend diverse kleine winkeltjes. De molens zullen in bedrijf zijn en de molenaars vertellen u graag over de werking ervan.

Deze keer zal het Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer.. “ op zondag worden georganiseerd met weer veel muziek en gezellige activiteiten in het dorp.

Programma Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer…” op zondag 15 september
Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca.  


Verder is er een streekmarkt met onder meer visrokerijen, kunstmarkt en een kinderplein met attracties en een treintje dat met CO2-vrije "Blauwe diesel" als “Monumentenexpres” door het centrum van Woudsend zal rijden. Vast onderdeel is het unieke vaartochtje “varen met verhalen” met verhalenverteller Mindert Wijnstra. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit historische panden.


Data en tijden:
Zaterdag 14 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 15 september 2019 van 12.00 tot 18.00 uur

Plaats evenement: Centrum Woudsend

Contactgegevens
E-mail: woudsendpromotie@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/MMMWoudsend 

Praktische informatie

Doelgroep
kinderen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Fietsverhuur
Oplaadpunt elek. fiets Ja
Leeftijd
Leeftijd jeugd Alle leeftijden
Cultuur
Genre Festivals
Gratis toegang

Zondag 15 september 2019 Vanaf 12:00 tot en met 18:00

Waechswal Model.NdtrcItem.HouseNumber
8551 PE, Woudsend