Festival Monumenten, Muziek en Meer...

Muziekfestival met live muziek van verschillende muziekgroepen op diverse locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca. Verder is er een kunstmarkt van Woudsender kunstenaars, neen streekmarkt, visrokerij en een kinderplein. Tevens vaartochtjes met een verhalenverteller en een KinderKunstroute. Ontdek historisch Woudsend (de monumenten en de smalle straatjes en steegjes) met de QR-code of met het treintje dat door het dorp rijdt. Van 12.00 tot 18.00 uur volop activiteiten in de gezellige oude kern van watersportdorp Woudsend.

Programma Open Monumentenweekend Woudsend op 14 en 15 september
Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van “Open Monumentendag”. Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn beide molens en kerken open voor bezichtiging. Bezoek korenmolen ’t Lam uit de 17e eeuw, Houtzaagmolen De Jager uit 1719, de RK Sint Michaëlkerk uit 1792 en de PKN kerk De Karmel uit 1837. Allemaal heel bijzondere monumenten. De RK Michaëlkerk is zelfs de oudste RK kerk van bisdom Groningen-Leeuwarden. De Karmel werd in 2009 uitgeroepen tot de mooiste kerk van Friesland. Woudsend telt ruim twintig monumenten.

Ontdek historisch Woudsend
Het gehele weekend kunt u het dorp, de gezellige straatjes en de vele historische steegjes, ontdekken met de QR-code. Laat u verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens. Ondertussen ontdekt u wandelend diverse kleine winkeltjes. De molens zullen in bedrijf zijn en de molenaars vertellen u graag over de werking ervan.

Deze keer zal het Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer.. “ op zondag worden georganiseerd met weer veel muziek en gezellige activiteiten in het dorp.

Programma Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer…” op zondag 15 september
Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca.  


Verder is er een streekmarkt met onder meer visrokerijen, kunstmarkt en een kinderplein met attracties en een treintje dat met CO2-vrije "Blauwe diesel" als “Monumentenexpres” door het centrum van Woudsend zal rijden. Vast onderdeel is het unieke vaartochtje “varen met verhalen” met verhalenverteller Mindert Wijnstra. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit historische panden.


Data en tijden:
Zaterdag 14 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 15 september 2019 van 12.00 tot 18.00 uur

Plaats evenement: Centrum Woudsend

Contactgegevens
E-mail: woudsendpromotie@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/MMMWoudsend 

Praktische informatie

Doelgroep
kinderen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Fietsverhuur
Oplaadpunt elek. fiets Ja
Leeftijd
Leeftijd jeugd Alle leeftijden
Cultuur
Genre Festivals
Gratis toegang

Zondag 15 september 2019 Vanaf 12:00 tot en met 18:00

Waechswal Model.NdtrcItem.HouseNumber
8551 PE, Woudsend