Expositie Pim Lenos Gemeentehuis Joure

Veelzijdige kunst Pim Lenos Zelf omschrijft Pim Lenos zijn genre als ‘Minimal/optical art’. Zijn arsenaal aan werk laat zich moeilijk onder een noemer vatten en is te karakteriseren als veelzijdig. Zijn vroegere werk is figuratief expressionistisch. Naderhand verandert zijn stijl in abstract expressionistisch tot minimal en optical art. De expositie is van 12 juni t/m 7 oktober 2018 in het Gemeentehuis te Joure.

Ruim dertig jaar is Lenos een zeer productieve kunstenaar. Liet hij zich als beginnend kunstenaar nog inspireren door het impressionisme en andere stijlen, gaandeweg ging hij experimenteren. Dit leidde tot nieuwe inzichten, een bewustwording dat nog een braak terrein open lag. Gevolg een overrompelende productie.
Opvallend in het hele oeuvre is zijn intense kleurgebruik. Zijn huidige werk kenmerkt zich door geometrische abstractie, zowel in zwart-wit als kleur. Naast schilderen legt Lenos zich ook toe op andere kunstvormen zoals monumentale kunst, onder andere de ‘Legs tables’, waarvan het tafelblad van een hardhoutsoort uit het Amazonegebied en de tafelpoten (benen) uit brons.
Zijn opleiding volgde hij aan de kunstacademie Vredeman de Vries te Leeuwarden. Lenos exposeerde veelvuldig zowel in binnen- als buitenland.
De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur


Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Dinsdag 12 juni 2018 tot Zondag 7 oktober 2018

Dag Van Tot
Maandag 13:30 20:00
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag 09:00 16:00
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag 09:00 12:00

Herema State Model.NdtrcItem.HouseNumber
8501 AA, Joure