Elfstegentocht Woudsend

Dwaal door de pittoreske stegen en de gezellige straatjes van Woudsend door middel van de 11stegentocht. Aan de hand van een folder (verkrijgbaar bij lokale middenstand) of online via www.elfstegentochtwoudsend.nl geniet je van alles wat Woudsend te bieden heeft. Ontdek alles over de rijke historie van Woudsend door de borden in de stegen en de route op deze website te volgen. Loop je mee?

Zo doe je mee!
Alles wat je moet weten over de route staat in de folder die je bij de lokale middenstand ophaalt. Ook kun je meespelen en meelezen via de website. Zo zie je in één oogopslag op je smartphone precies waar je moet zijn. Handig, toch? De route van de 11stegentocht wordt bepaald aan de hand van GPS en coördinaten, dus zet de instellingen van je telefoon vlug op locatievoorziening aan. Zo kun je nog gemakkelijker de route lopen, zonder dat je steeds moet uitzoeken waar je bent en waar je heen moet.

Tijdens de Elfstegentocht leer je meer over de historie van Woudsend door middel van de borden in de stegen, de verhalen in de folder en de website en de video’s bij de stegen op de website. Wist je bijvoorbeeld dat de naam van het dorp in de geschiedenis op wel 12 manieren werd gespeld? De naam Woudsend betekend trouwens letterlijk: het eind van het woud. Maar welk woud eigenlijk? Laat je verrassen door de geschiedenis van Woudsend.

Doe de quiz & behaal de highscore
Haal jij de highscore van dit seizoen? Daag jezelf uit en doe mee aan de Elfstegentocht-quiz. Meer zin om het wat rustiger aan te doen? Je loopt de Elfstegentocht op je eigen tempo. Pak af en toe een terrasje in het gezellige centrum of bekijk onderweg op je gemak de video’s en lees de interessante teksten. Het is maar net waar jij zin in hebt.

Ben jij ook benieuwd naar de geschiedenis van Woudsend, wil jij de gezellige sfeer beleven en er lekker op uit met je vrienden en familie? Doe dan zeker mee aan de 11stegentocht!

Praktische informatie

Zien, Doen & Beleven
Excursie stadswandeling
Tocht/Route
Route typering Stadswandeling

Nije Buorren Model.NdtrcItem.HouseNumber
8551 PN, Woudsend