De Gauwe Krakeling

Onze theetuin ligt aan de rand van Winsum (Friesland). Winsum ligt midden in Westergo, centraal ten opzichte van Leeuwarden, Sneek, Bolsward en Franeker. Een typisch Fries dorp gelegen aan de Frentsjerter Feart (onderdeel van de Middelseeroute), wandelroute het Sint Jabikspaad en temidden van een bijzonder fietsroutenetwerk. Na een dag fietsen, wandelen of anderszins toeren, neerstrijken in de theetuin en genieten. Als u zo lekker zit heeft u misschien geen zin meer om verder te gaan. Maar dat hoeft ook niet… u kunt blijven overnachten in onze Bed & Breakfast Winsum Friesland.

Wij verwelkomen u graag in ons theehuis met de sfeervolle theetuin en het terras aan het water. Geniet van het uitzicht, de rust, een lekker kopje thee of koffie én de keuze uit een keur aan zoete en hartige lekkernijen, huisgemaakt door banketbakker Hans! 

Bed & Breakfast 

Na een goede nachtrust wordt u wakker met de heerlijke geuren uit de bakkerij. Bakker Hans is al vroeg uit de veren om uw ontbijt te bereiden. Een heerlijk vers ontbijt met eigen gebakken brood, uitzicht op de Franeker vaart, het weidse Friese landschap en de prachtig wisselende luchten. 

Arrangementen, nu ook met PRAAM varen 
Vanaf lente 2019 organiseren wij ook op afspraak praamtochten mèt schipper. Varen op de Franekervaart en omgeving is al mogelijk vanaf 8 personen. Aan boord genieten van een drankje en/of lunch na de vaartocht behoort tot de mogelijkheden. 

Bakkerij en workshops voor groepen
Met een groepje vriendinnen, collega’s, familieleden in een workshop van alles leren over werken met chocolade, marsepein of het bakken van taart, brood of pizza. Samen bezig zijn en vooral heel veel gezelligheid! Banketbakker Hans leert u de kneepjes van het vak!
In overleg kan er voor groepen (6-10 personen) een datum worden afgesproken, neem hiervoor contact met ons op.

Workshop taarten maken, workshop chocolade en meer…

Tijdens een workshop van De Gauwe Krakeling maakt u kennis met de methoden en technieken die komen kijken bij het bakken van brood en/of banket. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit workshops chocolade, marsepein, taart, brood en pizza. En verder hebben we mogelijkheden voor speciale themaworkshops, zoals het maken van speculaas, kerststollen, decoreren van paaseieren, etc.
Een workshop duurt, afhankelijk van uw keuze, tussen de 2 en 4 uur. Uiteraard krijgt u het resultaat mee naar huis, om thuis nog even na te genieten van uw inspanningen.
Desgewenst kunt u voor of na de workshop genieten van een High Tea of een lunch of één van onze andere activiteiten, zoals een solextocht, een fietstocht of een rondvaart met een praam.. 

Praktische informatie

Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Lytse Streek Model.NdtrcItem.HouseNumber
8831 XW, Winsum Fr