Boerenmarkt Woudsend met gratis vaartochtje door het dorp

In Woudsend is er van 18 juli t/m 29 augustus wekelijks op de donderdag van 11.00 tot 17.00 uur een gezellige boerenmarkt. De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, o.a. verkoop van verse streekproducten. Dit jaar met een gratis vaartochtje door het dorp. Stap op bij de passantenhaven, vlakbij de markt. Eindpunt is de Houtzaagmolen "De Jager". Vanaf dit punt is het 5 minuten lopen naar de boerenmarkt. De route voert u door het historische centrum met kleine winkeltjes, de smalle straatjes en unieke steegjes. Gezellige terrasjes met live muziek.

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op haet platteland, o.a. verkoop van verse streekproducten, zoals vlees, kaas, groente, fruit, honing, vis, jam, boerenijs, vachten, bloemen, planten, enz. De horecabedrijven zullen heerlijke streekproducten voor u bereiden, waarvan u op de terrasjes gezellig kunt genieten. Gedurende de markt zijn er verschillende (kinder)activiteiten.

Nieuw: Folklore op de boerenmarkt


Op 18 juli, 8 augustus en 29 augustus zal de Snitser Skotsploech van 13.30 tot 16.00 uur op de markt aanwezig zijn. De dansgroep bestaat uit heren en dames gekleed in Friese kledij uit ca. 1850. De prachtige kostuums droeg men destijds op het Friese platteland op zon- en feestdagen. De Skotsploech zal ‘s middags enkele optredens verzorgen.

Gratis vaartochtje tijdens de boerenmarkt
Tijdens de boerenmarkt kunt u een gratis vaartochtje door het dorp maken. U stapt op bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt u naar de Houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het ca. 5 minuten lopen naar de boerenmarkt. Deze wandelroute voert u door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes.

Ontdek historisch centrum
Ontdek tijdens een korte wandeling het watersportdorp Woudsend met leuke straatjes en de vele unieke steegjes, de molens en de kerken. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.

Gratis aanleggen
Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.

Bezoek de boerenmarkt; sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.

Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Donderdag 22 augustus 2019 tot en met Donderdag 29 augustus 2019

Dag Van Tot
Donderdag 11:00 17:00

Waechswal Model.NdtrcItem.HouseNumber
8551 PE, Woudsend