Allegorische Optocht

Op de eerste donderdag van september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Allegorische Optocht plaats. Op 5 september 2019 zal deze optocht voor de 69ste keer van start gaan in het centrum van Sint Nicolaasga. Sint Nyk, zoals het dorp in de volksmond wordt genoemd, zal dan veranderen in een bruisende, kleurrijke wereld, waarin alle fantasie en creativiteit van de bewoners tot leven komt. Dit zal worden begeleid door de klanken van muziekkorpsen en showbands. Een geweldig uitje voor het hele gezin.

De rijdende pronkstukken zijn door de verschillende buurten en scholen zelf gebouwd. Door het grote enthousiasme van de deelnemers is deze Allegorische Optocht uitgegroeid tot het grootste praalwagenevenement van Noord Nederland. Alle wagens worden officieel door een jury beoordeeld op onder andere vormgeving, kleurgebruik en verlichting, maar ook de figuratie wordt meegerekend. Het publiek stemt op de mooiste grote en kleine wagen om de publieksprijs te bepalen. De kleine wagens worden door de jeugd zelf gebouwd. 

De Optocht zal tweemaal verreden worden, langs een afgesloten circuit. De eerste keer zal ’s morgens plaatsvinden en start om 10:00 uur. De tweede keer zal de Optocht ’s avonds om 20:30 uur worden verreden, waardoor ook de verlichting een belangrijke rol gaat spelen bij de praalwagens.

De Optocht zal worden begeleid door een aantal muziekkorpsen.  Na de Optocht vindt er om +/- 22.00 uur een grote Taptoe plaats in de Doniahal.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 7.00

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 5 september 2019 10:00 11:30
Donderdag 5 september 2019 20:30 22:00

Gaastweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8521 JA, Sint Nicolaasga