Skip to main content
MAP

De Emigrant, opnij ferteld

This event has already taken place

It Heidenskip

De eerste voorstelling van Pier21 over een Friese emigrant, die ruim 50 jaar geleden de oceaan overstak naar Canada, opnieuw verteld

Over de voorstelling

“My whole life homesick, noait wer werom west.”

De Emigrant keert na 10 jaar terug op het podium! De voorstelling vertelt het verhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim vijftig jaar geleden allerijl de oceaan overstak naar Canada. Hij heeft het als emigrant niet makkelijk gehad. Maar het is hem gelukt om een redelijk groot en goedlopend boerenbedrijf op te bouwen.

De Haas is nooit weer terug gekeerd naar Friesland. Hij wilde niet, zag er tegenop, was er misschien wel bang voor. Nu hij gepensioneerd is, is er de gelegenheid om gehoor te geven aan de wens van zijn gestorven vrouw: hij maakt een reis naar zijn roots in de Greidhoeke in Friesland. Zijn zoon moet voor het eerst alleen het bedrijf draaiende houden. Twee avonturen tegelijk. De reis naar Friesland wordt voor de emigrant op alle vlakken confronterend.

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Pier21 wordt De Emigrant opnieuw verteld, naar het originele verhaal van Romke Toering, nu geregisseerd door Jos Thie. Met Freark Smink en Theo Smedes.

Wanneer:
t/m 13 januari
Prijsinformatie:
Vanaf € 24,50 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find De Emigrant, opnij ferteld

It Swaeigat
Brânburren 26
8724LH It Heidenskip
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party