Skip to main content
MAP

Koffiekuier Bos en Landgoederen Balk, Harich en Ruigahuizen o.l.v. vogelaar en natuurgids Marten Wesselius

This event has already taken place

balk

Op zondagmiddag 25 februari organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en HCR Teernstra een natuur- en landschapswandeling o.l.v. ervaren natuurgids Marten Wesselius. We starten om 13:30 uur bij de ingang van restaurant HCR Teernstra en sluiten daar gezamenl...

Op zondagmiddag 25 februari organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en HCR Teernstra een natuur- en landschapswandeling o.l.v. ervaren natuurgids Marten Wesselius. We starten om 13:30 uur bij de ingang van restaurant HCR Teernstra te Balk (Parkeren kan achter het restaurant). We sluiten de wandeling omstreeks 16:30 uur gezamenlijk af in het restaurant met koffie/thee en gebak.

De kosten voor deelname bedragen € 10 p.p. incl. koffie/thee met gebak. Aanmelden is noodzakelijk en kan via nationaallandschap.frl/evenementen.

De winterwandeling voert je door een voormalig hakhoutbos te Harich en door en langs een aantal nieuwe landgoederen te Ruigahuizen. Een kuier door een gedeelte van Gaasterland dat de afgelopen 25 jaar enorm is veranderd. Een al heel oud bos en open landerijen met nog weidevogels naar veel meer gesloten gebied met afwisseling van bomen, bosjes, plasjes en weiden.

Tijdens de kuier wordt toelichting gegeven over het gevarieerde landschap en de natuur en laten we ons verrassen door wat we tegenkomen. De afstand is ongeveer 8 km die we in ongeveer 2,5 uur over grotendeels onverharde paden afleggen. Waterdicht schoeisel en kleding is aan te bevelen evenals natuurlijk een verrekijker.

Happen en stappen
Tip: Het is mogelijk om voorafgaand aan de kuier te genieten van een smaakvol twaalfuurtje bij Restaurant Teernstra voor de meerprijs van € 12,50. Mocht je daar ook graag gebruik van willen maken dan is dit rechtstreeks te reserveren via 0514-601013.

Wanneer:
t/m 25 februari
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Koffiekuier Bos en Landgoederen Balk, Harich en Ruigahuizen o.l.v. vogelaar en natuurgids Marten Wesselius

HCR Teernstra
van swinderenstraat 69
balk
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party