Skip to main content
MAP

Familie Flöz: Dr. Nest

Theater Sneek, Sneek

Familie Flöz markeert met hun huidige stuk een terugkeer naar het masker en werpt daarmee een blik op de mystificerende cartografie van de hersenen en de diepten van de ziel.

Vroeg in de ochtend wordt Dr. Nest gewekt door stemmen. Maar terwijl hij langzaam ontwaakt in een zaal in «Villa Blanca», een afgelegen sanatorium, is hij alleen. Onrust overvalt hem.

Hoe vertrouwd de omgeving, de aankomende patiënten en de dienstdoende verpleegster ook mogen lijken, hij voelt zich ver op drift geraakt. Wat heeft hij hier precies verloren?

Op zijn zoektocht naar zekerheid klampt hij zich vast aan fragmenten van zijn geheugen - het leven dat hij heeft achtergelaten, zijn tientallen aantekeningen en uiteindelijk zijn roeping.

Als jonge arts komt hij vol vertrouwen aan op zijn nieuwe functie. Gedreven door nieuwsgierigheid, dorst naar kennis en empathie, wordt hij geconfronteerd met de even vreemde als mysterieuze verschijnselen van zijn patiënten: lichamen die een eigen leven gaan leiden, gespleten persoonlijkheden, dwangmatig verkeerde identiteiten, demonen en hallucinaties. Wat aanvankelijk vervreemdend is, lijkt al snel een absurde spiegel te worden voor zijn eigen twijfels en onzekerheden. De dunne lijn tussen normaal en abnormaal, tussen doelgericht en gedreven, tussen gezond en ziek, vervaagt voor zijn ogen. Dr. Nest volgt dapper zijn innerlijke stem en stapt in een donker labyrint op zoek naar nabijheid, en zijn eigen zelf.Geïnspireerd door paradoxale casestudies uit het brede veld van de neurologie, opent het ensemble de deuren naar een denkbeeldig sanatorium en krankzinnigengesticht en onthult de bizarre werelden van zijn bewoners - en personeel - aan de bezoeker. Beweging, ruimte, woord, licht en geluid creëren een even tragisch als komisch bier over de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan.

 

Wanneer:
26 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 27,50

Here you will find Familie Flöz: Dr. Nest
Theater Sneek

Address:
Westersingel 28
8601 GR Sneek
Plan your route
Distance:
Show results

Search & book

Traveling party