Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Tickets boottocht IJlst

Leider ist dieser Deal abgelaufen

Vaar mee met de rondvaarten in IJlst.

Laat je verrassen, kom naar IJlst en maak een vaartocht met de bok, praam of melkschouw. Je bent van harte welkom om mee te varen op de vaste dagen, maar u kunt bij een minimale deelname van 6 personen ook een arrangement boeken voor bv. een familie- of personeelsuitstapje.

Geschiedenis van de Bok:
Al vele jaren maakt een vaartocht in en rond IJlst deel uit van de IJlster stadswandeling. Deze stadswandeling bestaat uit een wandeling onder leiding van een gids door de oude stadskern een vaartochtje met de ijzeren molenpraam (met elektromotor) door de Oostelijke Dijgracht en de Geeuw naar houtzaagmolen De Rat, die eveneens wordt bezocht. De wandeling wordt afgesloten met een kopje koffie in Stadsherberg Het Wapen van IJlst. Naast de molenpraam wordt ook gebruik gemaakt van de melkschouw. 

Vanwege het jaarlijks stijgende aantal deelnemers aan de wandeling en dus ook de boottocht werd met ingang van het seizoen 2012 nog een replica van een houten bok (met elektromotor) toegevoegd aan de vloot. De belangstelling voor het varen en de beschikbaarheid van een drietal boten heeft er toe geleid, dat naast het vaartochtje als onderdeel van de stadswandeling nu ook afzonderlijke vaartochten in en rond IJlst gemaakt kunnen worden. Hiervoor zijn diverse arrangementen ontwikkeld, waarbij het varen gekoppeld is aan een bezoek aan een culturele, cultureel-historische of interessante bedrijfsmatige activiteit.

Laat je verrassen, kom naar IJlst en maak een vaartocht met de bok, praam of melkschouw!

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe