Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Tickets Zomerwandeling door Lemmer

Leider ist dieser Deal abgelaufen

Weet je waarom de binnenhaven van Lemmer vroeger buitenhaven was? Of wat er bijzonder is aan de vuurtoren aan het eind van de .. uiteraard: Vuurtorenweg? Of misschien vertelt de gids je wel waarom nagenoeg het hele dorp Lemmer in opstand kwam, toen de gemeente het gammele gebouwtje op het 'Eintsje fan 'e Daam' wilde afbreken. Het protest was overigens ludiek en heeft geleid tot een geheel nieuw bouwwerk op dit voor Lemsters zo bepalend plekje. 

Het zijn juist deze bijzondere verhalen, die de wandeling met gids door Lemmer zo leuk maken. 
Daarbij krijg je ook inzicht in de ontwikkeling van Lemmer. Vaak wordt Lemmer genoemd als voormalig vissersdorp. Dat klopt natuurlijk ook. Maar de oorsprong van Lemmer moet je zoeken in handel en scheepvaart. Toen de Afsluitdijk gereed werd een derde inkomstenbron gevonden: het toerisme. 

De gids wijst je op sporen van met name de bloeiende handel- en scheepvaartperiode of de visserij, waar je anders zomaar aan voorbij zou lopen. 
Voor en na de wandeling heb je voldoende tijd om te genieten van terrasje, mooie winkels, misschien zelfs het strand of plak je er nog een bezoekje aan het Woudagemaal aan vast.

Ga op stap met een gids een laat je verrassen door alle bijzondere historische verhalen van Lemmer.

Suchen & Buchen

Reisegruppe