Direkt zum Hauptinhalt
Karte

De Emigrant

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Warns

Na een periode van tien jaar maakt De Emigrant zijn comeback op het toneel! Op 24 februari 2024 is de voorstelling te zijn bij de Spylder.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

De vertelling volgt het levensverhaal van Sybolt de Haas, een Friese emigrant die ruim zestig jaar geleden overhaast de oversteek maakte naar Canada. Als emigrant heeft hij vele uitdagingen doorstaan, maar desondanks slaagde hij erin een aanzienlijk welvarend boerenbedrijf op te bouwen.

De Haas heeft nooit de weg terug naar Friesland genomen. Hij had er geen behoefte aan, voelde er niets voor en wellicht was hij er zelfs bang voor. Nu hij met pensioen is, krijgt hij eindelijk de kans om de laatste wens van zijn overleden vrouw te laten uitkomen: een reis naar de plek waar zijn roots liggen, de Greidhoeke in Friesland. Ondertussen staat zijn zoon voor de uitdaging om voor het eerst het bedrijf zelfstandig te runnen.

Bij zijn terugkeer in Fryslân wordt De Haas opnieuw herinnerd aan zijn verleden: zijn vertrek naar Canada, verloren liefde en een ingewikkelde relatie met zijn broer. Een gesprek met de Marokkaans/Friese journalist Rachid Khadari zet hem aan het denken. Wat betekent het om een emigrant te zijn? Is de wereld van iedereen, of heeft iedereen zijn eigen stukje? De Haas en Khadari merken dat ze eigenlijk niet zo verschillend zijn. Maar er staat nog een groot geheim te wachten om bekend te worden gemaakt.

Wanneer:
t/m 24 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 24,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie De Emigrant

De Spylder
Buorren 23
8721 GM Warns
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe