Direkt zum Hauptinhalt
Karte

BiebCafé: Bajesverhalen over leven en overleven

Sneek

Eens per maand is er een spreker te gast in het Biebcafé die een lezing of workshop geeft. Je kunt je vooraf aanmelden, maar dat is niet verplicht.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Bajesverhalen over leven en overleven

Henk Dillerop
Henk Dillerop heeft ruim veertig jaar gewerkt tussen criminelen. Hij sprak met moordenaars, verkrachters, overvallers drugshandelaren en brandstichters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst. Daarnaast is Henk al twintig jaar actief als dichter, organiseert hij graag kleinschalige kunst- en cultuurevenementen en hij is betrokken bij diverse theaterproducties.

Art & Crime
Henk neemt je in zijn verhalen mee in de wereld van art & crime. Die beide werelden laat Henk samenvloeien in een letterlijk 'boeiend' en indringend verhaal over het leven binnen de muren van een gevangenis. Bijzondere verhalen op humorvolle wijze verteld over (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs, verlof en werken, vader-kind contacten, macht en onmacht, vrouwen in detentie en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers. Ook geeft hij antwoord op de vraag: Mocht de gedetineerde vader zijn stervende dochter van zestien bezoeken? Iedereen krijgt overigens ruimschoots de kans die vraag te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die iedere dag ook weer dicht gaan.

Eens per maand is er een spreker te gast in het Biebcafé die een lezing of workshop geeft. Je kunt je vooraf aanmelden, maar dat is niet verplicht.

Wanneer:
27 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 1,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie BiebCafé: Bajesverhalen over leven en overleven

Bibliotheek Sneek
Wijde Noorderhorne 1
8601EA Sneek
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe