Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Parels van Gaasterland

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Oudemirdum

Fietstroute 'Parels van Gaasterland' voert langs een aantal interessante bezienswaardigheden van Gaasterland waaronder een aantal speciaal geplaatste kunstwerken langs de route.

Tijdens deze fietsroute 'Parels van Gaasterland' maakt niet alleen op een bijzondere manier kennis met het fraaie landschap maar vindt ook kunstwerken in de openbare ruimte en andere bezienswaardigheden. Kunstwerken die men onderweg kan vinden zijn van de kunstenaars Suze Boschma-Berkhout, Ids Willemsma, Carla Schrieken en jan Osinga en anderen. Op vijf locaties zijn speciaal voor deze route kunstwerken geplaatst. Al deze werken zijn terug te vinden in de folder.

De tocht voert o.a. door Balk, Harich, Oudega, Rijs, Oudemirdum, Ruigahuizen, Wijckel en Sloten. De route is totaal 47 km lang, maar hij kan ook in gedeelten worden gefietst. De bezienswaardigheden (parels) zijn genummerd, de route kan bij elke parel beginnen. In de folder staat bij elke parel een QR-code. Hiermee kun je de route downloaden op je telefoon of tablet. De speciaal voor deze route geplaatste kunstwerken zijn te bezichtigen van 20 mei tot 1 oktober 2023.

De folders zijn onder meer gratis af te halen bij de VVV's in de regio. 

Wanneer:
t/m 1 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Parels van Gaasterland

VVV Oudemirdum
De Brink 7
8567 JD Oudemirdum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe