Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Elfmerenrit (gemotoriseerd)

(199,0 km)

Makkelijk navigeren? Download deze route in Google Maps.

De elfmerenrit is een prachtige route langs de Friese meren door een idyllisch landschap met parels van dorpen. De rit van 200 km door het Zuidelijke deel van Friesland, voert je via mooie binnenwegen langs de wel bekende meren van Friesland. 

Das wirst du sehen

Startpunkt: Vegelinsweg
8501BA Joure
1

Zwettepoel

Zwettepoel

In der Lage Midden zwischen Broek und Goingarijp liegt der idyllische Erholungsteich Zwettepoel („Swettepoel“ auf Friesisch). Ein Teil des Teiches war früher mit dem Broekstervaart und dem Noorder Oudeweg verbunden.

2

Sneekermeer (Snitser Mar)

Sneekermeer (Snitser Mar)

Het Sneekermeer (Fries en officieel: Snitser Mar) is uiteraard bekend van de Sneekweek, de jaarlijkse zeilwedstrijden die hier op het meer gehouden worden.

3

Kameleondorp: Abenteuer im Dorf Lenten

Kameleondorp: Abenteuer im Dorf Lenten

Abenteuer im Dorf Lenten.

4

Pikmar

Pikmar

Het Pikmeer, officieel Pikmar, is een van de Friese meren. De start van het SKS Skûtsjesylen vindt hier plaats. Het meer ligt aan het dorp Grou en wordt ten oosten begrenst door het eiland de Burd.

5

Skrins

Skrins

Zwischen Wommels und Oosterlittens liegt das Naturschutzgebiet Skrins. Vögel suchen dieses Gebiet auf, um Ruhe und Nahrung zu finden, und im Frühjahr sind die blühenden Wiesen ein perfekter Brutplatz.

6

Blauhuister Poelen

Blauhuister Poelen

Die Blauwhuister Poelen („Blauhúster Puollen“ auf Friesisch) bestehen aus den drei Mahlbusen It Fliet, Reidmar, Sipkemar und dem Tsjesskar (ein früherer nicht eingepoldertes Einzugsgebiet des Mahlbusens).

7

Hemdijken

Hemdijken

Om belangrijke landbouwgebieden in het Lage Midden van Friesland werd er vanaf de twaalde eeuw een stelsel van dijkjes aangelegd.

8

De Wolvetinte

De Wolvetinte

„De Wolvetinte“ in der Nähe des Aent Lieuwespolder ist ein ganz besonderes Naturschutzgebiet. „Fûgelûntwyk It Heidenskip“ setzt sich gemeinsam mit anderen Parteien für den Schutz dieses Gebiets als Lebensraum für Watvögel und verschiedene Entenarten ein.

9

Fluessen

Fluessen

De Fluessen, in het Fries Fluezen, is het op één na grootste meer van Friesland. De Fluessen grenst aan de Morra en het Heegermeer en aan verschillende kleine natuurgebieden zoals de Vogelhoek, in het Fries de Fûgelhoeke.

10

Haventje van Laaxum (Laaksum)

Haventje van Laaxum (Laaksum)

Het haventje van Laaxum is een idyllisch plekje in Zuidwest Friesland. We noemen het wel het kleinste vissershaventje van Europa.

Laaksum de Hang
11

Mokkebank

Mokkebank

De Mokkebank is het hele jaar in trek bij vogels. In de rietvelden kun je het baardmannetje en soms ook de roerdomp tegenkomen. Verder broeden er veel rietvogeltjes, zoals rietzangers, sprinkhaanzanger,...

12

Sondeler Leien

Sondeler Leien

Das Naturschutzgebiet Sondeler Leien liegt im Gaasterland. Der Binnensee ist wahrscheinlich durch einen Deichbruch bei der einstigen Zuiderzee entstanden.

13

Lemmer Beach

Lemmer Beach

Der Lemsterstrand am IJsselmeer.

14

Het Nannewiid

Het Nannewiid

Endpunkt: Vegelinsweg
8501BA Joure

Suchen & Buchen

Reisegruppe