Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Kuiertocht Warns

(7.0 km)

Deze Kuiertocht door en langs Warns brengt je over historische grond. 

Nu is het een vreedzaam rondje, in 1345 was dat anders. De Friezen versloegen het invasieleger van de graaf van Holland hier in de moerassen tussen Warns, Scharl en Laaksum. Het monument op het Reaklif herinnert je nog aan de Slach by Warns.

Rolstoeltoegankelijk
Deze gehele route loopt over verharde paden, daarom is de route ook goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of wandelwagen. 

Kuiertocht
Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving, of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen. Een overzicht van alle Kuiertochten vind je hier

Das wirst du sehen

51
50
1

Glockenstuhl Skarl

Auf einem erhöhten Rundfriedhof (natürliche Warft) steht ein hölzerner Glockenstuhl aus dem Jahr 1898 mit Helmdach aus Metall sowie einer Glocke. Eine frühere Variante dieses Glockenstuhls hatte möglicherweise ein Satteldach.

Glockenstuhl Skarl
70
2

Rote Klippe

Die 10 Meter hohe Rode Klif am IJsselmeer ist in der vorletzten Eiszeit entstanden, als enorme Eismassen aus Skandinavien durch Bodenverschiebungen Findlinge und Kies beförderten. Durch diese massive Krafteinwirkung entstanden Hügel in der Landschaft.

Rote Klippe
3

IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan na het voltooien van de afsluitdijk, de vroegere Zuiderzee werd hierdoor opgesplitst in de Waddenzee en het IJsselmeer.

IJsselmeer
4

Hafen von Laaksum

Der Hafen von Laaksum ist ein idyllischer Ort in Südwestfriesland. Wir nennen ihn auch gerne den kleinsten Fischereihafen Europas.

Hafen von Laaksum Laaksum de Hang
80
50
51
  • 51
  • 50
  • 70
  • 80
  • 50
  • 51

Suchen & Buchen

Reisegruppe