Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Kuiertocht Witmarsum

(4,9 km)

Aan de rand van Witmarsum ligt het Flietsterbosk, een groene verassing in dit open landschap. De route gaat er dwars doorheen. Onderweg passeer je het kerkje waar kerkhervormer Menno Simons de basis legde voor de Doopsgezinde leer. Via de open velden kom je weer terug in het charmante dorp Witmarsum. 

Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving, of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen. Een overzicht van alle Kuiertochten vind je hier

Das wirst du sehen

16
16
1

Filenspolder

Filenspolder

Südlich des Dorfes Witmarsum befindet sich das Naturschutzgebiet De Filenspolder. Ein echtes Wiesenvogelgebiet! Vogelzählungen zeigen außerdem, dass es immer mehr Wiesenvögel in diese Gegend zieht.

46
2

Flietsterbosk

Flietsterbosk

In diesem Erholungswald bei Witmarsum wachsen Weißdorne, Weiden, Buchen, Pappeln und Erlen. Deshalb ist dieser kleine, aber vielfältige Wald Heimat unzähliger verschiedener Vögel, Säugetiere, Schmetterlinge und Insekten.

3

Menno Simons Monument

Menno Simons Monument

Even buiten Witmarsum, aan Het Fliet, staat het Menno Simons-monument. Menno Simons werd in 1496 geboren in Witmarsum en werd nadat hij tot priester werd gewijd aangesteld in Pingjum en Witmarsum.

68
14
4

Doopsgezinde kerk Witmarsum

Doopsgezinde kerk Witmarsum

Gebouw en tuin van de doopsgezinde kerk in Witmarsum

Hier moet u zijn! De deur staat open.
16
  • 16
  • 16
  • 46
  • 68
  • 14
  • 16

Suchen & Buchen

Reisegruppe