Unieke eerste Europese solo expositie bij Nuweland van John Newdigate “Flying Into The Wind” bij Nuweland

De beroemde kunstenaar en keramist John Newdigate krijgt zijn expositie bij Nuweland! Met trots presenteert Nuweland in samenwerking met EBONY/CURATED deze solo expositie van John Newdigate met de titel Flying Into The Wind. Deze solo expositie bevat ruim 40 nieuwe werken.

John Newdigate groeide op in Kaapstad en werkt sinds 1991 als professioneel kunstenaar en keramist. New Light is een verzameling meesterlijk beschilderde porseleinen werken die een levendige verkenning van kleur en patronen zijn, geïnspireerd door zijn omgeving.
Terugkerende thema's in zijn werk omvatten het samenspel van licht en water; atmosferische weergaven van het door de mens gemaakte en natuurlijke landschap bij zijn huis in Swellendam aan de voet van het Langeberg-gebergte; evenals fantasierijke uitbundige plant-, vogel- en diermotieven die vaak een wrang commentaar zijn op
menselijke interacties met de natuurlijke wereld. Zijn werk is vertegenwoordigd in belangrijke Zuid-Afrikaanse openbare collecties en privécollecties over de hele wereld.

Deze expositie van NUWELAND is tot stand gekomen in samenwerking met EBONY/CURATED, een vooraanstaande galerie gevestigd in Kaapstad en Franschhoek. Aanwezig tijdens de opening van de expositie is de kunstenaar zelf, alsmede de curatoren van EBONY/CURATED.

De expostie zal officieel geopend worden door Prof. Dr. Arnold van Zyl , rector van TU Chemnitz in Stuttgart en private art collector. De expositie is te zien van 5 mei tot en met 30 juni 2018.

Buren Model.NdtrcItem.HouseNumber
8536 TH, Oosterzee