Libellenexcursie Wyldemerk

De Wyldemerk, prachtig waterrijk gebied omringd door ruige bosachtige natuur én leefgebied van een groot aantal libellensoorten. We nodigen je uit voor een interessante kuier door dit bijzondere natuurgebied. De wandeling wordt geleid door libellenkenner Ep van Hijum en georganiseerd door Staatsbosbeheer i.s.m. Bezoekerscentrum Mar en klif. Opgeven voor de excursie via www.marenklif.nl.

De Wyldemerk, het enige libellenreservaat van Nederland, is een uniek en gevarieerd natuurgebied. De vele waterpartijen, ontstaan door zandwinning, maken het natuurgebied zo aantrekkelijk voor libellen. Sinds 2003 wordt de libellenfauna van de Wyldemerk onderzocht door de Friese libellenwerkgroep “De Hynstebiter”. Het verbazingwekkende aantal van 34 libellensoorten werd hier aangetroffen, waaronder zeldzaamheden als de gevlekte witsnuitlibel, glassnijder en vroege glazenmaker.

Vanwege deze bijzondere soortenrijkdom heeft Staatsbosbeheer, in samenwerking met de Vlinderstichting en de Friese libellenwerkgroep, in 2007 besloten om de Wyldemerk de status van libellenreservaat te geven. Er is een speciaal beheerplan opgesteld gericht op het instandhouden van de bijzondere libellensoorten. Tijdens deze wandeling komen de verschillende aspecten van dit unieke libellenreservaat en haar bewoners aan bod!

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 5.00

Opgave via www.marenklif.nl.

Dag Van Tot Toelichting
Woensdag 15 augustus 2018 13:00 15:00

Wyldemerkwei Model.NdtrcItem.HouseNumber
8571 GC, Harich