Galerie Baxkunst: sieraden Saskia Zuiderduin, schilderijen Douwe Elias

Van 8 mei tot en met 2 juni 2018 exposeren Douwe Elias en Saskia Zuiderduin bij Galerie Bax Kunst. Het is de vierde expositie van de expositiecarrousel met 21 kunstenaars. Alle exposanten komen in het kader van PROJECT11 exposeren

Douwe Elias werd geboren in 1952 in Leeuwarden. Vanaf 1985 woont hij in Franeker. Hij heeft tussen 1974 en 1979 zijn opleiding gevolgd aan de Academie Minerva te Groningen. Op de Academie Minerva kreeg hij les van Matthijs Röling en Jouke Wouda.
Douwe Elias heeft een zeer herkenbare eigen stijl ontwikkeld waarin sfeer en dramatiek de centrale elementen vormen. Met een robuuste, losse verftoets en warme, intense kleuren tracht hij de emotie op het doek te vangen. Elias interpreteert de werkelijkheid op een persoonlijke wijze en werkt vaak bepaalde thema’s uit in series.

Saskia Zuiderduin (1951) is veelzijdig kunstenares. Zij omschrijft zichzelf als edelsmid, professioneel beeldend kunstenaar en vormgever, ontwerper en uitvoerder van sieraden en (gebruiks-) voorwerpen. De kunstenares woont en werkt in Ruigahuizen (Gaasterland). Zij genoot haar opleiding aan de vakschool in Schoonhoven, waar zij haar diploma behaalde in 1972. Haar leraren waren Ab Wouters, Cor Mandjes en Ton Postma. Vele prijzen vielen Saskia ten deel, waaronder een bekroning op het Nationaal Diamant concours en de Vredeman de Vries Prijs.
 Saskia vertelt over haar werk: ‘Een sieraad is meer dan een accessoire of een versiering. Met een persoonlijk sieraad ga je een verbinding aan. Je kiest een sieraad passend bij de persoonlijkheid en de uitstraling van de ontvanger. Daarnaast geeft de gever het sieraad met een bepaalde intentie. Bijvoorbeeld om uitdrukking te geven aan zijn of haar liefde voor de ontvanger. Daarmee wordt het sieraad vervolgens ook een symbool voor die liefde. Door het uitoefenen van mijn vak vervul ik mijn behoefte om mijn innerlijke wereld tot uitdrukking te brengen. Met wat ik maak communiceer ik deels mijzelf. Door mijn manier van werken leg ik met wat ik maak ook de relatie met de ander.’

Praktische informatie

Vanaf Dinsdag 8 mei 2018 tot Zaterdag 2 juni 2018

Dag Van Tot
Dinsdag 13:30 18:00
Woensdag 13:30 18:00
Donderdag 13:30 18:00
Vrijdag 13:30 18:00
Zaterdag 10:00 17:00

Singel Model.NdtrcItem.HouseNumber
8601 AM, Sneek